Contact

Manieren om ons te bereiken

Heb je hulp nodig met reserveren?

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Openingstijden

Ma – vrij: 09:00 – 17:00
Za: 10:00 – 16:00


  Veelgestelde vragen

  Niemand lust echt wodka. Iedereen doet alsof.

  Een van de leukste aspecten aan onze reis, vinden wijzelf, is hoe gemêleerd ons reisgezelschap is. Van techneuten die blind elk onderdeel van een auto kunnen vervangen tot mensen met twee linkerhanden die nog geen schroef in een muur krijgen. Iedereen heeft de reis gehaald. Zeker, technische kennis helpt maar is geen vereiste. Voorafgaand aan de edities organiseren we een wodkatoast in Nederland waarbij we uitleg geven en via het Roadbook proberen we je zo duidelijk mogelijk te maken hoe je deze heerlijke wagens onder controle krijgt.

  Dat is heel lastig te zeggen. Wij zouden zeggen dat de kortste etappe drie uurtjes is, en de langste acht. Maar er zijn teams die doen 9 uur over een etappe waar een ander 5 uur over doet. En het rijden van de etappes is toch altijd de highlight van de dag. Maar zeker: je moet van autorijden houden. Elke etappe heeft 1 of 2 rustdagen. Daarin bestaat bijvoorbeeld de mogelijkheid om een paardrijtocht te maken naar een van Kirgizië’s mooiste bergmeren.

  Onze roadtrips focussen op autorijden. Voor ons is dat de mooiste manier om Kirgizië te zien. Maar je zit niet van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat in de auto. Dus onderweg is het zeker mogelijk om een stop te maken bij een highlight, een berg op te lopen, te zwemmen of een boek te lezen. Je kunt je verblijf in Kirgizië altijd zelf met een paar dagen verlengen. Wij kunnen je dan adviseren om nog een mooie hike te maken.

  Douchen is, heel eerlijk, zwaar overschat. De accommodaties zijn vaak basic maar heel erg sfeervol. We regelen altijd een goed bed, maar douchen kan niet altijd. Je kunt je wel altijd wassen bij een wastafel of in een riviertje. Een wc is soms een gat in de grond, soms een mooie porseleinen pot.

  Er is altijd een team van DVJ mee. Wij moedigen je echter aan om zelfredzaam te zijn. Negen van de tien keer is het leuker om het zelf te proberen op te lossen en zorgt dat voor de beste verhalen. Maar, in de middle of nowhere en de avond valt, hebben wij een expeditie auto met Mechanic.

  In de zomer overdag eigenlijk altijd heerlijk. ’s Nachts op hoogte kan het koud worden, zelfs vriezen. Bij de Wintereditie wordt het serieus koud. Tot -20 kunnen we zeker halen. Maar laat je dat asjeblieft niet afschrikken. Het is andere kou dan de klamme vochtige Nederlandse kou en de Wintereditie is echt uniek.

  Nee. De gemiddelde leeftijd van onze deelnemers ligt meestal tussen de 30 en de 40. Boven de 50/60 ben je zeker welkom. Houd er alleen rekening mee dat je sneller last hebt van bijvoorbeeld hoogteziekte.

  Een ingewikkeld verhaal wat wij ook nog niet hebben opgelost. We krijgen weleens solo aanmeldingen, maar je moet maar net iemand treffen waarmee je het ziet zitten om 15 dagen in een auto te gaan zitten. En diegene moet ook nog eens op dezelfde data kunnen als jij. We zeggen niet bij voorbaat nee en we willen meedenken, maar het makkelijkst blijkt in de praktijk toch echt zelf reisgezelschap te vinden.

  Volg ons