Ervaringen

Ik moet toegeven, ik heb er wel even voor moeten strijden om het thuis erdoor te krijgen als jonge vader, maar dat is een van mijn beste beslissingen ooit geweest! Kernwoorden van DVJ voor mij zijn: authentiek avontuur, fantastisch vervoer, heel veel lol, fantastische landschappen, elke dag compleet anders, zeer goed verzorgd, kampvuur, sterrenhemels, wodka, muziek, wodka, Centraal Aziatische cultuur. Wat ik nog wil toevoegen is dat ik blij ben dat ik dit met 5 vrienden heb gedaan! Het is zó vet om dit met elkaar te ervaren want over 50 jaar wil je het hier nog steeds met elkaar over hebben! Mijn vrienden en ikzelf zijn geen handige techneuten of doorgewinterde survivals, maar met elkaar kwamen we er altijd weer uit. Ook al was het af en toe stress, daar worden de verhalen bij het kampvuur ’s avonds alleen maar beter van! Ik zou er spijt van hebben gehad als ik dit had moeten missen, ik wens iedereen deze trip toe! Tenslotte een groot compliment aan de organisatie die deze trip met heel veel toewijding, hard werken en humor mogelijk heeft gemaakt!

Maarten

Deelnemer DVJ

Mijn ervaring was dat ik een hele hoop leuke mensen heb leren kennen en mijzelf ook. Mijn verwachting is zeker overtroffen en raad het iedereen aan. Ben het ook al volle bak aan het promoten bij anderen. Ik ben veranderd na de reis zie veel meer het goede in mensen en alles. Wat een ervaring! in 1 woord GEWELDIG!
I LOVE KIRGISTAN!! en Urmat

Milan

Deelnemer DVJ

Op pad met De Verdwaalde Jongens… wat een bizar avontuur! In enorm afgelegen gebieden gezeten. Meer dan een week niet gedoucht. 5 dagen achter elkaar geen bereik gehad. Auto’s aangeduwd. Auto’s vervloekt. Auto’s gerepareerd. Gerealiseerd dat die auto de enige manier was om ooit nog terug te komen in de bewoonde wereld.

Wild gekampeerd. In yurts geslapen. Vies gegeten. Heerlijk gegeten. Zure paardenmelkballen gegeten. Gekeken hoe een Kirgies een yak slacht. Diezelfde yak ’s avonds opgegeten.

De meest waanzinnige bergpassen op en af gereden. Wel 100x gedacht “dit is het mooiste uitzicht ooit”. Maar 1 bocht verder was het toch wéér mooier.

Nieuwe vrienden gemaakt met eigenlijk de gehele groep. Te veel wodka shotjes gedronken. Wodka zelfs lekker gaan vinden!

Het was echt fantastisch. Precies wat De Verdwaalde Jongens hadden beloofd. Genieten. Jezelf verbazen. Afzien. Soms niet leuk. Maar is dat de dag erna nog erg? Nee!

Heb je het er over 20 jaar nog over? Ja zonder twijfel!

Tijmen

Deelnemer DVJ

Enorm bedankt voor dit waanzinnige avontuur. Het was voor ons de mooiste vakantie. Kirgizië staat voor ons op 1 met haar schoonheid. De manier hoe jullie het land aan ons hebben laten zien was fantastisch, niet altijd even leuk maar met zijn alle hebben we er wat van gemaakt.

Mannen nogmaals bedankt voor het helpen bij het huwelijksaanzoek. Het was een waanzinnige plek. Alles klopte en de vuurwerkshow was fantastisch. Dit moment gaan wij nooit meer vergeten!

Ga hier vooral mee door, laat meer mensen verliefd worden op Kirgizië.

Marco en Emma

Deelnemers 2022 en het eerste DVJ Huwelijksaanzoek!

Wat een fantastische reis. Bijzonder land, bijzondere mensen, spectaculaire landschappen en een hele gezellige groep mensen. Georganiseerde chaos en avontuur. Alleen op de wereld met 18 anderen.

Sebas, Joost, Renee, Noud, Bram en Irene

Deelnemers DVJ

Samen met een van mijn beste vrienden hebben wij ons opgegeven bij de verdwaalde jongens voor een reis naar Kirgizië. Op hun website beweren ze het echte avontuur op te zoeken en echt even de wildernis in te gaan, waar alles niet altijd even comfortabel is….

Ze hadden deze woorden niet meer kunnen waarmaken dan ze gedaan hebben. Twee weken lang door de meest bijzondere landschappen rijden over onverharde wegen. Eten en benzine inslaan omdat je dagen niks of niemand tegen gaat komen. Het vaak echt even oncomfortabel hebben om daarna met z’n alle nog meer van een lekker biertje te kunnen genieten bij een kampvuur. Vast komen te staan in het drijfzand, geen benzine meer hebben en dat dan met z’n alle oplossen, echt fantastisch.

Wanneer je van echt avontuur houdt en een lekker biertje drinken op de mooiste plekken die je ooit gaat zien, zou ik het absoluut aanraden!!! Bedankt verdwaalde jongens!!!

Quinten

Deelnemer DVJ

Terug naar foetus houding (tent/bus), uit de fles drinken (liters vodka, af en toe eentje te veel), spartelen (met 9 man in een taxi) en ontdekken (tussen de fantastische landschappen). Een reis zoals het leven: met een paar spannende momenten en veel slechte keuzes. Dat brengt je naar het beste! Nooit gedacht zo te genieten van al die blauwe plekken dankzij ons blauwe ‘Broodje’ en van onze fantastische teamgenoten. Kortom: EPIC!

Mandy en Britt

Deelnemers DVJ

De mooiste bergpassen, meest hobbelige wegen, hoogste afgronden, vriendelijkste mensen en een waanzinnig avontuur vind je alleen in Kyrgyzstan.

Joey, Babette en Jeroen

Deelnemers DVJ

Wat een groots avontuur! 2 weken lang scheuren door onmetelijk mooie landschappen met een groep deelnemers die vrienden zijn geworden. We hebben Kirgizië getrotseerd, op de proef gesteld maar het land ook vooral in z’n waarde gelaten en genoten van haar verbluffende schoonheid. Van Issyk Kul tot paardrijden in de achtertuin van Meder tot Dankov Mountains op 4000m bij -10, we have seen it all.

Alexander

Deelnemer DVJ

Na lang wachten (corona) mochten we dan dit jaar eindelijk op pad! Twee meiden in een Lada Niva met verder vrijwel alleen maar boys (en Emma) gingen op pad door de woeste wildernis van Kirgizië. Toen we de auto kregen vlogen de termen als “lage giering” ons om de oren maar al snel bleek dat wij helemaal gemaakt waren voor het offroad leven.
Naast onze eigen wagen was het top dat we af en toe een autowissel deden zodat je alle Russische bakken ook een keer had gereden en natuurlijk mooie verhalen kon wisselen met andere reisgenoten. De trip heeft ons in ongeveer alle landschappen gebracht en dan ’s avonds met z’n allen aan een haardvuur met wodka en lauw bier (en soms een kleine geïmproviseerde disco) maakte de dag altijd compleet.
Als er een trip met een andere route komt kan ik niet uitsluiten dat ik daar niet bij zal zijn!

Marijke

Deelnemer DVJ

Mijn ervaring was dat ik een hele hoop leuke mensen heb leren kennen en mijzelf ook. Mijn verwachting is zeker overtroffen en raad het iedereen aan. Ben het ook al volle bak aan het promoten bij anderen. Ik ben veranderd na de reis zie veel meer het goede in mensen en alles. Wat een ervaring! in 1 woord GEWELDIG!
I LOVE KIRGISTAN!! en Urmat

Milan

Deelnemer DVJ

Na een voorzichtige check of er ook verdwaalde meisjes mee mochten (het gedeelte over terugkomen met haar op je mannenballen deed ons even twijfelen), waren Janna en ik binnen no-time overtuigd. Kirgizië it was! En het overtrof al onze verwachtingen! De granola moesten we achterlaten, maar De Verdwaalde Jongens kookten bij het kampvuur Michelin-waardige maaltijden en waar we ook kwamen, werden we ontvangen met heel veel liefde, thee en meer eten dan we aan konden (probeer ook zeker eens de paardenballen). We hebben nog nooit zo lang achter elkaar geen douche gezien, maar er is weinig dat het haalt bij het uitzicht wanneer je je haar in een ijskoude rivier staat te wassen. Het landschap in Kirgizië verandert elke drie uur compleet. Uitgestrekte vlakten met niets dan honderden paarden en schapen worden afgewisseld met besneeuwde bergtoppen, helderblauwe meren en canyons. En dan zijn er niet te vergeten de steden, die iets minder sprookjesachtig zijn, maar waar je wél uiteindelijk kunt douchen, en je de beste disco’s en karaokebars ooit zult vinden! Tel daarbij het ultieme gevoel van vrijheid op als je over leipe zandweggetjes in je eigen Buhanka rijdt (tenminste als hij aan de praat blijft), het fantastische gezelschap, overheerlijke maaltijden van de barbecue, wodka drinken, sterrenkijken, avondeten bij het kampvuur en de zonsopgangen als je je tent ’s ochtends openritst, en je weet hoe ultiem geluk voelt. Yme en Jos hadden het niet beter kunnen organiseren en wij hadden ons geen epischer avontuur kunnen voorstellen toen we dit boekten. Thanks voor alles, we zouden zo weer gaan!

Sabine

Deelnemer DVJ

Na het lezen van een artikel over DVJ, wist ik het meteen! “Dit wordt een onvergetelijke Bucketlist reis” Samen met mijn zoon van 14, zijn vader en 2 goede vrienden zijn we aan het avontuur met DVJ begonnen. Het was zo veel meer dan een onvergetelijke reis! Allemaal zijn we verliefd geworden op de onbetrouwbare Buhanka en de meest vriendelijke local en “travel buddha” Urmat. Zelfs het afzien had iets moois. Het hoogtepunt? Alles, van dag 1 tot de laatste dag, elke minuut van de dag, het was 1 groot hoogtepunt wat ik voor geen goud had willen missen! Een buitengewoon gastvrij land met een diversiteit aan ongerepte natuur waar geen einde aan lijkt te komen. Laat mij maar weer verdwalen in het magische Kyrgyzstan.

Bianca van den Boogaard

Deelnemer DVJ
Follow Us