Fotografie reis

Overzicht

Fotografie reis

Nieuw op de kalender! Fotografiereis Kyrgyzstan: de samensmelting van Nomadische cultuur, de erfenis van het Sovjetrijk en de oogverblindende natuur die Kyrgyzstan zo uniek maakt. 

Voor deze editie gaat De Verdwaalde Jongens een samenwerking aan met Belgisch Fotografiereisbureau Planeet Appelmoes. Deze samenwerking is geboren uit een gedeelde liefde voor avontuur, voor buiten de gebaande paden en vooral voor het niet in de rij met toeristen staan om allemaal dezelfde foto voor Instagram te maken. Deze reis is voor fotografieliefhebbers die een diepere connectie met Kirgizië willen ervaren. Individueel aanmelden mogelijk!

Deze reis wordt begeleid door een van de fotografen van Planeet Appelmoes. Het aantal deelnemers is beperkt tot maximaal acht om te kunnen garanderen dat elke (hobby)fotograaf genoeg aandacht en begeleiding krijgt. In dertien dagen nemen wij je mee, geheel in stijl in onze Russische koekblikken. Fotografeer de imposante Sovjet architectuur te midden van adembenemende landschappen. Ontmoet de lokale bevolking en ervaar hun gastvrijheid. 

 

Op deze trip hanteren we een vaste route. Al kan hier door de elementen van de natuur vanaf geweken worden. Het reisschema is met zorg en aandacht opgesteld. Rekening houdend met diverse interesses en behoeften. Maar we blijven De Verdwaalde Jongens. Vertrouw ons om het avontuur aan te gaan. We weten zeker dat er op onze reizen dingen gebeuren waar je geen rekening mee kunt houden. Dat is hopelijk precies waarom je met ons mee gaat!

Wat kun je tijdens de reis verwachten? Bishkeks straatcultuur. Kleurrijke Centraal Aziatische bazaars temidden van het grauwe beton uit de Sovjettijd. Perfect voor straatfotografie. Vanuit Bishkek rijden we richting de bergachtige omgeving van het Issyk Kul meer: het grootste meer van Centraal Azië. We mogen meekijken in een dag uit het leven van een Arendjager. Een eeuwenoude traditie die in Kirgizië nog steeds beoefend wordt.  Vanaf het Issyk Kul meer maken we nog een stop in Karakol waarna we alle beschaving verlaten en echt gaan Verdwalen in de wildernis van Kirgizië. De ongerepte bergen van de Tian Shan bergketens. Leefgebied van de sneeuwluipaard (helaas een van de moeilijkst te vinden dieren ter wereld), de Ibex en het Marcopolo schaap. 4000 meter hoge bergpassen wisselen canyons en gletsjers af. De natuur hier is ongelofelijk mooi. We sluiten de reis af in de regio Naryn, waar we slapen in Yurts en nog beter en persoonlijk kennis maken met de Nomadische cultuur. Vanuit daar is het terug naar Bishkek en terug naar huis. Hopelijk met een reeks unieke foto’s, unieke ervaringen en meer kennis over fotografie. 

 

Wij zijn gespecialiseerd in roadtrips door Kirgizië. Planeet Appelmoes gespecialiseerd in fotografie. Wat je qua fotografie kunt verwachten, check hier de website van Planeet Appelmoes.

Data

Prijzen

Dit zit erbij

Inbegrepen bij jullie avontuur

Inbegrepen bij de prijs

Voor dit bedrag ben je 13 dagen onderweg. Auto, Roadbook, permits, avondeten, bier en de traditionele dagelijkse wodkatoast zitten daarbij in. Vliegticket, benzine, ontbijt, lunch en zure paardenmelk is voor eigen rekening. Reken hier 200 euro pp voor al je niet gek doet. Reken 400 euro pp als je helemaal los wilt gaan op de paardenmelk.

Eigen risico

Voor elke auto geldt een borg van 400 euro. Mechanische reparaties betalen wij. Krassen, deuken, lekke banden, sterretjes en overige schade door eigen schuld is voor eigen rekening.

Follow Us